Verkoop in drogisterij

Heb jij interesse in alles wat te maken heeft met beauty, lichaamsverzorging en gezondheid? Dan is een baan als Verkoopmedewerker in de Drogisterij misschien iets voor jou. Je bent het gezicht van de winkel en het eerste aanspreekpunt voor klanten. Je taken variëren van het bedienen van de kassa of verzorgen van de winkelinrichting tot het bestellen van artikelen.

Iets voor jou?
Welke eigenschappen heeft een goede Verkoopmedewerker in de Drogisterij? Allereerst ben je servicegericht en vind je het leuk om klanten te helpen met vragen over hun uiterlijk of gezondheid. Bij vragen over zelfzorggeneesmiddelen vraag je de (assistent)drogist erbij. Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat de winkel er verzorgd uitziet. Je hebt een commerciële instelling en neemt zelf het initiatief, bijvoorbeeld om een klant te helpen of vakken aan te vullen.

Opleidingsniveau
De meeste drogisterijbedrijven vragen voor deze functie een VMBO-diploma. Daarnaast is het vakdiploma Verkoop in de Drogisterij (VID) vereist. Als je niet beschikt over dit vakdiploma, dan wordt er van je verwacht dat je het haalt als je eenmaal in dienst bent.

Thérèse Noorlander, verkoopmedewerkster
“Toen ik nog in de sportzaak aan de overkant werkte, kwam ik hier al graag in de winkel. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd. Dat is nu 14 maanden geleden en het bevalt heel goed. Wat een verkoopmedewerkster bij Kruidvat zoal doet? Ik spreek de klanten aan en help ze aan de kassa of in de winkel. Ik heb al vrij snel het vakdiploma Verkoop in de Drogisterij gehaald. Dat kon via de interne verkorte opleiding van Kruidvat. Best pittig, maar met een diploma op zak kun je klanten beter helpen. Misschien ga ik nog wel door voor eerste verkoopster, er zijn groeimogelijkheden genoeg. Je kunt in een drogisterij veel leren in de praktijk, opleidingen volgen en zo stapje voor stapje doorgroeien. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen het scannen van de prijs.”

>> Terug naar het overzicht