Drogist

Als drogist kun je bedrijfsleider of filiaalmanager in de drogisterij worden. Je runt een drogisterij en bent verantwoordelijk voor omzet, winkelbeeld, administratie en personeelsplanning. Bovendien ben je regelmatig op de winkelvloer te vinden om klanten te adviseren over beauty en gezondheid. Drogisten moeten volgens de Geneesmiddelenwet verantwoorde zorg verlenen, dus je weet alles over zelfzorggeneesmiddelen. Je zorgt er met jouw team voor dat iedere klant met het juiste product en het beste advies de winkel verlaat. Als leidinggevende zorg je voor een prettig werkklimaat waarbinnen jouw team zich kan ontwikkelen. Het is ook jouw taak om ervoor te zorgen dat je teamleden genoeg vakkennis en vaardigheden hebben.

Iets voor jou?
De winkel is je trots en het welzijn van de klant staat centraal. Je vindt het leuk om mensen te helpen bij vragen over verzorging of gezondheidskwalen. Je weet ook wanneer iemand beter naar een huisarts kan gaan. Je bent commercieel en weet omzetkansen goed te benutten. Je kunt een team leiden en motiveren, bent stressbestendig, kunt goed organiseren en bent een echte doorzetter. Als leidinggevende vind je het leuk om je team te coachen en jouw enthousiasme stimuleert hen om het beste uit zichzelf te halen.

Opleidingsniveau
Naast het Vakdiploma Drogist vragen de meeste drogisterijen voor deze functie een MBO-diploma. Als je nog niet beschikt over het Vakdiploma Drogist, wordt er van je verwacht dat je dit haalt als je eenmaal in dienst bent. Heb je een diploma apothekersassistent? Dan kun je vrijstellingen krijgen voor de vakopleiding Drogist.

Richard Schmidt, filiaalmanager:
“Mijn vader was drogist en ik beweerde bij hoog en laag dat ik zelf geen drogist zou worden. Toch heb ik de zaak van mijn vader overgenomen. En nu werk ik ruim 10 jaar met veel plezier als filiaalmanager. Het ene moment ben ik bezig met een klant, dan weer met de administratie,  bestellingen, de inrichting van de winkel of het aansturen van mijn team. Wat mij aanspreekt in mijn werk? Het contact met klanten, de afwisseling en dat je zelf invloed hebt op het reilen en zeilen van je winkel. Ik heb in de praktijk geleerd hoe je een team aanstuurt en dat bevalt me goed. Ik voel me verantwoordelijk voor het beste advies over gezondheid. Om goed op de hoogte te blijven, volgen we elk jaar diverse productcursussen en nascholing.”

>> Terug naar het overzicht