Assistent-Drogist

Heb je leidinggevende ambities en veel interesse in gezondheid en beauty? Denk dan eens aan een functie als assistent-drogist. Je kunt dan als eerste verkoper, assistent-filiaalmanager of waarnemend bedrijfsleider aan het werk in een drogisterij. Een assistent-drogist heeft veel contact met klanten en helpt ze met vragen over beauty en gezondheid. Gediplomeerde (assistent)drogisten mogen advies geven over zelfzorggeneesmiddelen en dat maakt jouw werk extra bijzonder. Ook achter de schermen vervul je een belangrijke rol. Je helpt bij de bestellingen, administratie en werkplanning. Als de drogist afwezig is, heb jij de leiding over de winkel en het team.

Iets voor jou?
Een goede assistent-drogist heeft een commerciële instelling en verkooptalent. Je ziet en benut omzetkansen. Je bent zelfredzaam en onderneemt actie als er iets moet gebeuren.  Bovendien kun je goed organiseren en houd je graag overzicht over de werkzaamheden in de winkel. Je bent veel bezig met klanten en hebt tegelijk een coördinerende rol in de winkel. Jouw enthousiasme over het vak stimuleert je collega’s. Heb jij een zakelijke instelling, goede sociale vaardigheden en veel interesse in gezondheid? Dan is werken als assistent-drogist wellicht iets voor jou.

Opleidingsniveau
De meeste drogisterijen vragen voor deze functie een MBO-diploma. Daarnaast dien je te beschikken over het vakdiploma Assistent-Drogist. Als je niet beschikt over dit vakdiploma, wordt er van je verwacht dat je dit haalt als je eenmaal in dienst bent.

Kim Eijsvogels, Assistent-filiaalmanager:
“Ik begon als stagiaire in een drogisterij. Dat beviel zo goed dat ik weekendhulp ben geworden. Daarnaast volgde ik een BBL-detailhandelsopleiding. Via mijn werk heb ik mijn vakdiploma’s voor de drogisterij gehaald. Inmiddels ben ik ruim 1,5 jaar assistent-filiaalmanager. Mijn werk is heel divers. Ik sta achter de kassa, adviseer klanten, begeleid stagiaires, stuur collega’s aan, vervang de filiaalmanager bij afwezigheid en help met het maken van een jaarplan. Veel verantwoordelijkheid en afwisseling dus! Ik vind het leuk om veel te weten over alle producten in onze winkel. Zo heb ik voor mijn werk een cursus cosmetisch adviseur gedaan, dat was echt super. We volgen ook regelmatig productcursussen. Ik hou ervan om mensen te helpen, om de tijd voor ze te nemen en ervoor te zorgen dat ze met een prettig gevoel en een goed advies jouw winkel verlaten. Dat maakt mijn dag helemaal goed!”

>> Terug naar het overzicht